Loving Borzoi

Borzoi on helppo koira, jos se saa riittävästi liikuntaa. Se on terve, koska sitä ei ole jalostettu liikaa eikä se hauku. On väitetty, että vinttikoirat eivät olisi erityisen älykkäitä. Jokainen vinttikoiran omistaja tietää, ettei se ole totta. Borzoi ei ole palveluskoira. Se on ylpeä koira joka tekee mitä tahtoo. Kuitenkin nämä kolme olivat tottelevaisuuskoulutettuja ja erikoisesti Balanda sai palkintojakin kilpailuissa.

Ilanja’s Balanda ja Sinaidan Bjelka Veter 1984-1995, Korotai Moja 1986-1998

Argon oli siitosuros Sinaidan Bjelkalle. Minulla oli kenneli nimeltä Kasatkin. Pentuja tuli 6: Amadeus, Aton, Athena, Amiral, Arcot ja Alina 

 

The Borzoi, also known as the Russian Wolfhound, is a majestic and elegant breed of dog that was originally developed in Russia to hunt wolves and other game in the open plains.

The breed’s origins can be traced back to the 17th century when Russian nobles began breeding tall, swift dogs for hunting purposes. These dogs were eventually crossed with Greyhounds and other sighthounds to create the Borzoi we know today.

During the early 20th century, the Borzoi became popular in Europe and America as a show dog and companion animal. They were favored by aristocrats and were often seen in the company of royalty.

Borzois are known for their grace and athleticism, as well as their independent and sensitive nature. They are gentle with their families but reserved with strangers. They require regular exercise and socialization to thrive.

Overall, the Borzoi is a beautiful and fascinating breed with a rich history and an important place in the world of dogs.