Miksi viha ja sota?

Sitä ovat tavalliset ihmiset kyselleet monesti vuosisatojen aikana. He kun halusivat useimmiten vain tehdä työtä, perustaa perheen ja elää hyvää elämää.

MUTTA

Eivät hekään aivan syyttömiä olleet. Meidät ihmiset on ohjelmoitu lajittelemaan muut lajitoverit meihin ja niihin muihin, jotka ovat epäilyttäviä ja pahojakin. Jo pienille lapsille vanhemmat kertovat, kenen kanssa saa leikkiä tai puhua ja keitä tulisi karttaa milloin mistäkin syystä.

Yhdysvaltalainen kirjailija ja biologi Bruce H. Lipton Ph.D (hänen tärkein kirjansa lienee The Biology of Belief) on sanonut/kirjoittanut seuraavaa:

“Our thoughts are mainly controlled by our subconscious, which is largely formed before the age of 6, and you cannot change the subconscious mind by just thinking about it.”

Siis, että ajatuksiamme kontrolloi pitkälti meidän alitajuntamme, joka on muodostunut meihin ennen kuutta ikävuotta. Emmekä kykene muuttamaan sitä vain ajattelemalla.

Hän myös painottaa sitä, kuinka lapset tuohon kuuden vuoden ikään mennessä ovat kuin sieniä, jotka imevät kaiken ympäristöstään, eivätkä myöhemmin muista siitä paljoakaan. Heidät on siis ohjelmoitu. He ovat ympäristönsä tuote.

Ja vihamielisessä ympäristössä kasvaa vihamielisiä ihmisiä, jotka lähtevät uljaan rohkeasti tuhoamaan niitä väärämielisiä ja pahoja ihmisiä. Näin he rakentavat parempaa maailmaa omasta mielestään.

Ymmärrän, ettei saisi olla ilon pilaaja ja puhua tästä asiasta, siihen kun ei nyky yhteiskunnassa löydy ratkaisua.

Mutta mielestäni tämän tiedostaminen jo auttaa. Vähän.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.