Lintukodosta Öyhösuomeksi

Niin kauan kuin muistan, ovat suomalaiset kutsuneet tätä maata lintukodoksi: turvalliseksi mystiseksi paikaksi maailman reunalla, jonne “paha maailma” ei ulotu. Pahuus on aina ollut toisaalla. Suomalaiset on eristänyt myös sen kieli. Ennen vain harvat puhuivat hyvin jotain vierasta kieltä ja kansa oli täysin Yleisradion ja Hesarin “armoilla” siitä, mitä maailmalla tapahtui.

Mutta sitten tuli internet ja englannin kielestä tuli kolmas kotimainen kieli. Se oli lintukodon loppu. Sen jälkeen saimme tietää, että olemme Euroopan väkivaltaisin ja maailman onnellisin kansa. Siinä ei ole mitään ristiriitaa, jotkut vain rakastavat kaikenlaista väkivaltaa. Se saa heidät onnellisiksi.

Kaikki hyvin Pohjolassa? Ruotsin lintukodosta tuli taasen Euroopan vaarallisin maa. Vähän aikaa sitten sinne valittiin oikeistopuolueet johtoon, jos he saisivat jotain rotia sinne. Saman teki Suomi nyt.

Sanotaan, että Yhdysvallat on jakautunut kahtia. Suomi on jakautunut niin moneen kuplaan ettei niistä ota selvää erkkikään. Kaikki öyhöttävät ja riitelevät keskenään.

Jotkut haluavat rajoittaa sananvapautta. Mutta jos öyhötys on juuri se onnellisuuden salaisuus?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.