Ruotsalaisen kansanpuolueen dilemma

Ihmiset eivät enää käyttäydy.

Tällä hetkellä kun tätä kirjoitan, RKP miettii voiko se enää jatkaa samassa hallituksessa Perussuomalaisten kanssa. RKP on kauhuissaan heidän sananvalinnoistaan, jotka ovat kuitenkin Perussuomalaisten itsensä mielestä vain suoraa puhetta. Vihainen ihminen voi sanoa pahasti. RKP:n mielestä kyse on arvoista. Juridiikan näkökulmasta voidaan asiaa kai tarkastella mielipiteet vs. toiminta. Mielipide ei ole rikos, mutta toiminta saattaa jo olla.

Suomi patsastelee täällä vallitsevasta lehdistön sananvapaudesta. Usein herää kysymys, onko muillakin kuin lehdistöllä oikeus vapaaseen ilmaisuun.

Suomenruotsalaiset osaavat yleensä todella käyttäytyä.

Tultuani Suomeen mahdollisuuteni löytää heti työtä olisivat voineet olla rajallisia. Kiitos suomenruotsalaisten yritysten näin ei kuitenkaan ollut, vaan oli varaa valita. Ja he olivat mukavia asiallisia työtovereita, eikä ketään kiusattu. Johtajat arvostivat ja maksoivat kunnon palkkaa. Olinko vain onnekas, mutta nämä ovat omat kokemukseni heistä. Siksi ymmärrän hyvin, että heidän maailmassaan Perussuomalaiset järkyttävät.

Ehkä RKP:n tulisi ottaa mallia suomenruotsalaisista yrityksistä: työtoveria ei tarvitse rakastaa, mutta silti voidaan hommat hoitaa yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Tää on niin tätä.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.