Ikuinen Halloween jatkuu

Nyt juhlitaan jälleen Halloweenia. Itse olen väsynyt juhlintaan, koska mielestäni viime vuodet ovat olleet kauhunsekaista Halloweenia pullollaan.

Elämä tuntui olevan vielä aika mallillaan 2019. Mutta sitten tuli korona ja Marinin hallitus – ja kauhua riitti. Ihmisoikeusloukkaukset kuuluivat pakettiin, mutta se oli vasta alkua. Eräänä kauniina talvipäivänä korona loppui kuin seinään. Sitä ei enää ollut. Nyt oli sota Ukrainassa. Piti valita puolensa. Se oli hyvän ja pahan taistelua ja hyvällä on oikeus tehdä pahalle mitä vaan. Sitähän se sota on. Mutta nyt, kun Ukraina on melkein unohdettu, meillä on vain Israel ja Palestina. Auta armias, jos olet väärää mieltä! Demokratiassa kun ei vaan voi olla väärää mieltä!

Silti kaikki leikkivät, että elämä on ennallaan. Tänä viikonloppuna on esim. kirja-, ruoka- ja viinimessut. Minulla oli tapana käydä niissä. Olen rakastanut kirjoja, hyvää viiniä ja juustoja. Ne kuuluivat onnelliseen elämään. Mutta myymättömien kirjojen vuoret masensivat sekä tieto siitä, että viinien lisäaineet ovat myrkkyä. Puhumattakaan juustoista, jotka ovat maitotuotteita. Niitä ei herrajumala saa syödä niiden epäeettisen tuotantoprosessin vuoksi! Ranskassakaan ei kuulemma saa enää ylpeillä ruokakulttuurilla, joka on perustunut hyvään lihaan, viiniin ja juustoihin. Nyt tuo kaikki on hyi hyi.

Mitä jäi jäljelle? Ikuinen Halloween, jota suurvallat meille tarjoilevat.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.